Een individuele familieopstelling

Wil jij om welke reden dan ook graag een individuele familieopstelling ?

Bij een individuele familieopstelling maak ik gebruik van playmobilpoppetjes. Ook maak ik soms gebruik van vloerankers of A4-tjes. Er zijn hier dus geen representanten bij nodig. Voor sommige mensen voelt dit veiliger.

Het voordeel van werken met poppetjes is dat je als vraagsteller je eigen situatie op een afstand kunt bekijken. Je ziet je eigen situatie als het ware in 3D en “buiten” jezelf. Door een tafelopstelling met poppetjes kun je met een nieuw of ander perspectief naar je eigen situatie kijken. Je kunt er namelijk tegelijkertijd afstand van nemen en je er opnieuw mee verbinden. Mijn ervaring is dat de kracht van een beeld heel sterk is!

Doordat je inzicht in je eigen situatie krijgt, ontstaat er de mogelijkheid om patronen te doorbreken en emoties beter te hanteren. Ook kunnen trauma’s geheeld worden en je natuurlijke manier van reageren kan hierdoor veranderen.

Als opsteller begeleid ik dit proces met zorgvuldigheid. Ik bied steun, aandacht en een veilige bedding. Het werken met poppetjes is een luchtige en plezierige manier om met je eigen thema’s aan de slag te gaan.

Een persoonlijke opstelling in deze vorm kost € 95,-. Aanmelden kan via bloeipraktijk@gmail.com. De tijdsduur van een dergelijke sessie is 75 minuten.