Bloei - Kindercoaching

Wanneer het thuis niet lekker loopt kiezen veel ouders ervoor, om voor gedurende een korte periode begeleiding te zoeken voor hen zelf of voor hun kind. Een kindercoach is hiervoor een geschikt persoon. Kindercoaching is een kortdurende, laagdrempelige vorm van hulpverlening. Een kindercoach kijkt zonder oordeel naar de situatie waarin mensen zich bevinden. Geeft inzichten en praktische tips en leert vaardigheden waarmee het gezin zelf weer verder kan.

 

Als kindercoach werk ik vanuit systemisch perspectief. Dat betekent kortweg, dat ik niet slechts naar het kind kijk, maar dat ik het hele familiesysteem rondom het kind daarin mee neem. Het familiesysteem van beide ouders is namelijk zeer van invloed op het kind. Daarom is het ook zo fijn om in mijn werk de combinatie van werken met de ouders EN het kind te maken. Het kind staat daarbij centraal.
Mijn insteek is dat het geven van inzicht en handvaten, kinderen en hun ouders verder brengt. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methoden.

 

Bloei ; Gemeente Raalte - Gemeente Hellendoorn (Nijverdal) - Gemeente Olst Wijhe